Reisschema 4 dagen New York

Hier het ultieme reisschema met wandelroute voor een onvergetelijke 4-daagse stedentrip naar New York! Met een extra dag om te genieten, kun je je avontuur uitbreiden naar de trendy wijken Greenwich Village en East Village. Aan het einde van de middag kun je vanaf Union Square de buurten Gramercy Park, Flatiron District en de omgeving van het Madison Square Park op je gemak bekijken. In deze sfeervolle buurten van Zuidelijk Midtown Manhattan  kan je bovendien uitstekend dineren. Je citytrip New York sluit je in stijl af bij rooftopbar The Fifth.

Reisschema_Bouwstenen_Reisplanning_4_dagen-Citytrip_New_York

Dagplanning NYC - Dag 4 Highline Park en Downtown Manhattan

Afstand wandelroute: 6.5 km

 

Ochtend Hudson Yards
Begin je ochtend met een onvergetelijk bezoek aan Hudson Yards (A), de nieuwste hotspot van de stad. Laat je betoveren door de adembenemende architectuur, met als stralend middelpunt de opvallende Vessel. En dat is nog niet alles - maak je klaar voor een adembenemend uitzicht over de Big Apple vanaf het sensationele uitzichtpunt, The Edge.

Maak een ontspannende wandeling over de High Line (A), een prachtig verhoogd wandelpad dat je meeneemt over de oude spoorlijn en je zie hoe het zicht op de stad steeds veranderd.

 

Koffie in Chelsea Market
Een prima plek om rond te kijken en koffie te drinken is Chelsea Market (C). In deze oude Oreo koekjes fabriek zitten nu diverse leuke winkeltjes gevestigd. Loop vervolgens via het Meatpacking District richting het hart van Greenwich Village het Sheridan Square (D).

 

Lunch Greenwich Village
De omgeving van het Sheridan Square is een goede plaats om te lunchen. Bekijk het Gay Liberation Monument en loop vervolgens naar Washington Square. Geniet van de levendigheid in het park. Wandel naar Broadway (E). Je kunt nu de metro nemen naar Prince Street (F) of dit lopend doen. De middag kan je besteden aan het shoppen in SOHO.  Dit is een prachtige wijk met ateliers en winkels in gietijzeren gevel decor.

 

Diner in Chinatown of Little Italy
Eten doe je in Prince Street of de aangrenzende wijken (G) Chinatown of Little Italy.

 

Klik hier voor een overzicht dagplanningen New York