New York tips

Lees onderstaande New York tips voor een goede voorbereiding op je reis.

 

  1. Plan je reisdata slim: New York is altijd levendig, maar bepaalde periodes zijn drukker dan andere. Vermijd grote evenementen en vakantieseizoenen als je de drukte wilt vermijden.
  2. De beste reistijd voor New York: er bestaat geen beste reistijd voor New York. Lees hier alles over het weer in New York.
  3. Kies de juiste wijk voor je verblijf: elke wijk in New York heeft zijn eigen karakter en charme. Overweeg wat je wilt ervaren - de drukte van Times Square, de artistieke sfeer van Greenwich Village, of de trendy vibes van Williamsburg in Brooklyn.
  4. Maak gebruik van het openbaar vervoer: De metro is de snelste manier om je door de stad te verplaatsen. Koop een Metro Card voor onbeperkt reizen en vermijd zo het dure en soms drukke verkeer bovengronds.
  5. Bezoek de beroemde bezienswaardigheden, maar wees flexibel: Natuurlijk wil je het Vrijheidsbeeld zien en Times Square ervaren, maar vergeet niet om ook minder bekende juweeltjes te verkennen. New York zit vol verborgen schatten.
  6. Proef de diverse keukens: New York staat bekend om zijn diverse eetcultuur. Probeer gerechten uit verschillende landen en culturen - van foodtrucks tot Michelin-sterrenrestaurants. En natuurlijk de New York pizza's
  7. Reserveer tickets voor populaire attracties van tevoren: Voor populaire bezienswaardigheden zoals het Empire State Building of het 9/11 Memorial is het slim om je tickets van tevoren te boeken om lange wachtrijen te vermijden. Of schaf één van de New York voordeelpassen aan.
  8. Verken te voet: New York is een stad die zich het beste te voet laat ontdekken. Wandel door de verschillende wijken, geniet van de architectuur en observeer het dagelijkse leven van de New Yorkers.
  9. Wees bewust van je omgeving: New York is over het algemeen veilig, maar zoals in elke grote stad moet je alert blijven. Wees op je hoede voor zakkenrollers en vermijd onbekende en verlaten gebieden 's avonds laat.
  10. Geniet van het moment: New York is een stad vol energie en inspiratie. Laat jezelf onderdompelen in de cultuur, de mensen en de ervaringen die deze stad te bieden heeft.