SoHo New York

SoHo (South of Houston Street) is een trendy buurt in Lower Manhattan. De buurt met zijn karakteristieke gietijzeren gevels en kunstgalerieën is tevens een geweldige plek om te shoppen in New York..De kasseien straten geven SoHo een unieke uitstraling. De straten in SoHo hebben straatnamen in plaats van straatnummers. Alhoewel de buurten van Manhattan geen officiële grenzen kennen, kunt u de volgende straten aanhouden als buitengrenzen. West Houston Street, Broadway, Canal Street en Sixth Avenue. Door de populariteit van SoHo zijn de huren explosief gestegen en zijn de meeste kunstgalerieën naar Chelsea verhuisd. In mijn reisschema New York kan je zien hoe je SoHo het beste kan inplannen. 

SoHo-Hoek

Gietijzeren gevels in SoHo

Om artistieke redenen werd gietijzer gebruikt als decoratief front voor de bestaande gebouwen. Oudere industriële panden werden weer aantrekkelijk voor nieuw commercieel gebruik door het plaatsen van gietijzeren sierlijke en moderne gevels. In New York staan ongeveer 250 gietijzeren gebouwen waarvan de meerderheid in SoHo.

De ontwikkeling van SoHo

SoHo was ooit een industriegebied. Na het vertrek van deze industrie kwamen vele panden leeg te staan. Door de lage huren trokken veel kunstenaars en artiesten naar de wijk. In de jaren 70 woonden vele beroemdheden in SoHo waaronder Andy Warhol en David Bowie. Mede door de centrale ligging van SoHo trokken later steeds meer bedrijven naar SoHo wat de kunstenaars en artiesten verdreef naar onder andere Chelsea

SoHo Buurt New York Broome St._Gietijzeren_Gebouw

Soho Buurt New York Hoek Spring St-W Broadway

Shoppen in SoHo

Betaalbaar shoppen in het  decor van gietijzeren gevels en ijzeren brandtrappen. Dit is SoHo! Loop door de zijstraten van Broadway, Prince St., Spring St., Broome St. en Grand St. Broadway is de hoofdwinkelstraat van SoHo.Veel winkelketens hebben op Broadway hun flagshipstores.

Nolita

Nolita staat voor NOrth of Little ITAli en ligt ten oosten van SoHo met Lafayette St. als belangrijkste verkeersslagader. Nolita is een chique wijk met trendy winkels, bars en restaurants. Ga naar Prince Street Pizza voor één van de beste pizza’s van New York. Ga voor de Siciliaanse pepperoni pizza!