Top of the Rock New York

Top of the Rock is het uitkijkpunt van het Rockefeller Center. Deze bezienswaardigheid in New York heeft een hoogte van 259 meter. Hiermee staat u aanmerkelijk lager dan het Empire State Building, maar u heeft een prachtig uitzicht op deze wolkenkrabber en Midtown Manhattan. Helaas is het uitzicht op het  Central Park door oprukkende wolkenkrabbers niet meer zo vrij als vroeger.

Top of the Rock New York uitzicht vanaf het 259 meter hoge uitkijkplatform op Central Park en East en West Side

Top of the Rock of de Empire State Building

Indien u weinig tijd heeft voor uw citytrip New York en moet kiezen tussen deze twee wolkenkrabbers vind ik de Empire State Building specialer. Helemaal als u de New York City Pass heeft. Met deze Pass kunt u Empire State Building dan overdag en in het donker bezoeken.

Top of the Rock of Guggenheim Museum (New York City Pass)

Als er één musea in New York is die u gezien moet hebben is het wel het Solomon R. Guggenheim museum. Het Solomon R. Guggenheim is een zeer toegankelijke museum met onder andere werken van Nederlandse schilders. Neem in het Solomon R. Guggenheim Museum de lift naar boven en loop in een cirkel langs de kunstwerken naar beneden. Ook als u weinig tijd in New York heeft is dit prima te doen.

Praktisch

  • Tijdsplanning: 2 uur. Zie ook mijn dagplanningen New York.
  • Locatie: 30 Rockefeller Plaza, New York. De ingang van  bevindt zich aan West 50th street tussen Fifth en Sixth Avenue.