Brooklyn Bridge New York

De Brooklyn Bridge is een bezienswaardigheid die onder andere samen met het Vrijheidsbeeld het symbool van de stad New York is. Een wandeling over deze brug zowel overdag als in het donker is een fantastische ervaring. Het uitzicht op de skyline van Lower Manhattan en het Vrijheidsbeeld is geweldig.

 

Uitzicht vanuit Brooklyn op Lower Manhattan met de East River en Brooklyn Bridge

Het achtste Wereldwonder

De Brooklyn Bridge (John Augustus Roebling) verbindt Lower Manhattan en Brooklyn. De brug overspant de East River die feitelijk gezien een zeemonding van de Atlantische Oceaan is. Gezien de sterke stroming en diepte van het zoute zeewater stelde dit hoge eisen aan de constructie van de brug. Ten tijde van de opening op 24 mei 1883 was de Brooklyn Bridge hierdoor een echt wereldwonder. De brug wordt niet voor niks het achtste wereldwonder genoemd.

De gescheiden rijbanen

Gescheiden rijbanen van de Brooklyn Bridge onder auto's en boven voetgangers en fietsersDe Brooklyn Bridge heeft gescheiden rijbanen. Onder de auto’s en boven de fietsers en voetgangers. De brug bestaat voor een groot gedeelte uit staal die nadrukkelijk aanwezig is als u over de brug loopt. U kunt deze staaldraden prachtig gebruiken als decor voor uw foto’s. 

 

De enorme afmetingen van de Brooklyn Bridge

Door de wolkenkrabbers van Lower Manhattan lijkt de brug niet zo groot, maar de brug is maar liefst 84 meter hoog en 1.825 meter lang.

Janes Carousel Dumbo Brooklyn New York
Peiler van de Brooklyn Bridge 84 meter hoog

De Brooklyn Bridge Parken

De volgende parken bij de Brooklyn Bridge lenen zich perfect voor een wandeling of een picknick. Het Main Streek Park, het Empire Fulton Ferry Park met de beroemde Jane's Carousel. Deze parken liggen tussen de Manhattan Bridge en de Brooklyn Bridge. Bij Pier 1 ligt het Brooklyn Bridge Park met een de zomermaanden een zwembad.

Hoe is de Brooklyn Bridge wandelend te bereiken?

Kaartje met de wandeltoegang vanaf Brooklyn
Opgang wandelen Brooklyn Bridge

U kunt de wandeltocht het beste beginnen aan de Brooklyn kant. Bezoek eerst de Brooklyn Heights en/of Dumbo en loop met uw gezicht op de skyline van Manhattan naar City Hall Park. Stap in Brooklyn uit bij Metrostation York Street (Dumbo) of Height Street (Brooklyn Heights). De opgang naar de Brooklyn Bridge ligt “verstopt” onder de brug bij de kruising Washington Street/ Prospect Street of betreed het “begin” van de brug bij Tillary Street-Adams Street. Vanuit de Manhattan kant loopt u vanaf het City Hall Park (Civic Center) de Brooklyn Bridge over.

Weersinvloeden

Let op: het kan in de winter erg koud en winderig op de Brooklyn Bridge zijn. Zomers heeft de zon vrij spel. Denk aan de juiste kleding!

Tijdsplanning

Met alle fotomomenten kunt u gerust een uur uittrekken voor een wandeling over de Brooklyn Bridge. Lees meer in mijn dagplanning New York hoe je het beste de Brooklyn Bridge kan combineren met Lower Manhattan.

Brooklyn Bridge Hotels

De volgende hotels bieden kamers met uitzicht op de Brooklyn Bridge. Het Mr C Seaport hotel in het Seaport district en het 1 Hotel Brooklyn Bridge in het Brooklyn Bridge Park.