Fietsen in New York

Fietsen in New York is een geweldige manier om de stad te bekijken. Met name het autoloze Central Park en de bezienswaardigheden langs de Hudson River kunnen uitstekend per fiets verkend worden. Maak een onvergetelijke fietstocht vanaf het iconische Central Park tot aan het indrukwekkende World Trade Center. Deze route biedt niet alleen adembenemende uitzichten op de skyline van Manhattan en de majestueuze Hudson River, maar ook de mogelijkheid om enkele van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad te verkennen. Pak je fiets en laten we op pad gaan!

Fietsen_in_New_York_Hudson_fietspad

Waar kan je fietsen huren in New York?

Je kan het beste een fiets huren bij een van de vele verhuurpunten in de buurt van het Central Park. Bij het huren van de fiets krijgt u een helm, kettingslot en eventueel een mandje. Vaak moet u uw paspoort achterlaten.

Boek hier je fiets!

 

Fietsen in Central Park New York

Start je fietstocht door het Central Park aan de zuidkant van het park. Zie A op onderstaande kaart. Een fiets routebeschrijving vind je hier! Voor het volgen van deze autovrije weg kunt u het park op uw gemak bekijken en “verdwalen” is onmogelijk. Het is een kwestie van de weg volgen. Wat het verder overzichtelijk maakt is dat er in één richting tegen de klok in gefietst mag worden. Het Central Park is sinds 2018 autovrij en maakt het fietsen relax. Indien je het toch niet ziet zitten is een fietstocht met een gids een aanrader. 

Boek hier je fietstocht met gids door Central Park!

 

Fietsen langs de Hudson River New York

Verlaat het Central Park bij Columbus Circle (A) en fiets via Broadway de West 55th Street in richting de Hudson River. Het fietspad bevindt zich aan de linkerkant van de rijbaan. Fiets vanaf het Riverside Park richting downtown en u komt de volgende bezienswaardigheden tegen.

  • Hudson River Park
  • Intrepid Sea, Air & Space Museum - Pier 86
  • Startpunt Circle Line boottochten
  • Chelsea Piers
  • Little Island - Pier 55
  • One World Observatory

Fietsroute New York

Riverside Park New York

Zodra je Central Park verlaat, volg je de West Side Greenway langs Riverside Park. Dit schilderachtige park biedt prachtige uitzichten op de Hudson River en is perfect voor een ontspannen fietstocht. Geniet van de groene omgeving en de rustige sfeer terwijl je verder fietst richting het zuiden.

Intrepid Sea, Air & Space Museum

Na een klein stukje fietsen kom je bij het Intrepid Sea, Air & Space Museum, gevestigd aan Pier 86. Dit museum is gehuisvest in het vliegdekschip USS Intrepid en herbergt een indrukwekkende collectie historische vliegtuigen, ruimtevaartuigen en marineschepen. Maak een tussenstop en verken dit fascinerende museum voordat je je fietstocht voortzet. 

Koop hier je ticket zonder wachtrij!

 

Intrepid_Sea_Air_Space_Museum_New_York van pier 84

Pier 84 Hudson River Park

Pier 84, gelegen tussen de Intrepid Sea, het Air & Space Museum en de Circle Line. Pier 84 strekt zich bijna 300 meter de rivier in, waardoor het een van de grootste pieren aan de waterkant van Manhattan is. Er is een restaurant en een fontein dat voor verkoeling zorgt tijdens de hete zomers.

De boottochten van Circle Line Sightseeing Cruises

Circle Line Sightseeing Cruises. Deze rondvaarten zijn een populaire toeristische attractie en bieden een panoramisch uitzicht op de skyline van Manhattan, samen met iconische bezienswaardigheden zoals het Vrijheidsbeeld, Ellis Island, de Brooklyn Bridge en het Empire State Building.

 

Circle Line Sightseeing Cruises biedt verschillende opties voor rondvaarten, waaronder korte tochten langs de Hudson River en uitgebreidere cruises die helemaal rond het eiland Manhattan varen. Tijdens de rondvaarten met gidsen die interessante feiten en geschiedenis delen over de bezienswaardigheden die je onderweg passeert.

Het is een geweldige manier om de skyline van New York te bewonderen vanaf het water en enkele van de meest iconische attracties van de stad te zien. 

 

Mijn favoriet is de Harbor Light Tour. Tijdens de zonsondergang zie je de skyline van New York veranderen in duizenden lichtjes vanaf het water.

Boek hier je Harbor Light Tour!

 

Adres: 83 North River Piers West 43rd Street and, 12th Ave.

Fietsen_in_New_York_Pier84_Circle_Line_Boot

Pier 84 opstapplek Circle Line Boot

Fietsen_in_New_York_Little_Island_Circle_Line

Little Island

Chelsea Piers

Vervolg je route langs de Hudson River Greenway en passeer de levendige Chelsea Piers. Deze voormalige pieren zijn nu omgetoverd tot een recreatiecomplex met sportfaciliteiten, restaurants en entertainment mogelijkheden.

Little Island

Little Island, een betoverend park en cultureel centrum gelegen in het bruisende hart van New York City. Gelegen op de schilderachtige Hudson River, biedt Little Island een unieke en magische ervaring voor bezoekers van alle leeftijden. Ontsnap aan de drukte van de stad en dompel jezelf onder in een wereld van groen, kunst en entertainment. Little Island is meer dan alleen een park - het is een levend kunstwerk. Ontworpen door de beroemde architect Thomas Heatherwick, bestaat het park uit een reeks van weelderige tuinen, kronkelende paden en speelse podia die uitsteken boven de rivier. Prima te combineren met Chelsea Market en de Highline.

One World Observatory

Uiteindelijk bereik je je eindbestemming: het indrukwekkende World Trade Center. Parkeer je fiets en neem de tijd om dit symbolische en historische gebied te verkennen. Bezoek het One World Observatory, 9/11 Memorial en 9/11 Museum om eer te betuigen aan de slachtoffers van de aanslagen van 11 september 2001,