World Trade Center New York

Het World Trade Center (WTC) in New York vormt samen met het Civic Center en de omgeving van Wall Street  het hart van het Financial District in Lower Manhattan. Maar dit is ook de plek die de wereld in één klap veranderde toen twee gekaapte vliegtuigen op 9/11 de Noord en Zuid Toren van het WTC invlogen. De wederopbouw van Ground Zero is indrukwekkend met het 9/11 Memorial en One World Observatory als grote blikvangers.

World_Trade_Center_New_York_Financial_District_Lower_Manhattan_Hudson_side

De historie van het WTC 1973-2011

Het World Trade Center (WTC) in New York is in de jaren 60 ontwikkeld door de Port Authority of New York en officieel geopend op 4 april 1973. Minoru Yamasaki en Julian Roth van architectenbureau Emery Roth & Sons zijn verantwoordelijk geweest voor het ontwerp. Het WTC is vooral bekend van de Twin Towers. Twee grote wolkenkrabbers die jarenlang de skyline van New York hebben gedomineerd. Eigenlijk bestond het WTC uit zeven gebouwen. De Noord- (417 meter) en Zuidtoren (415) met 110 verdiepingen waren jarenlang de hoogte gebouwen van de wereld.

World_Trade_Center_New_York_Financial_District_Lower_Manhattan_Twin_Towers

Het WTC heeft nogal wat tegenslagen moeten doorstaan. Op 13 februari 1975 werd het WTC getroffen door een grote brand. En op 26 februari 1973 volgde een bomaanslag. Onder de Noord toren van het World Trade Center vond een overval plaats op de Bank of America. Tijdens deze overval op 14 januari 1998 werd $ 1.600.000 buit gemaakt. Kort na de overval werden de overvallers gepakt. Op 11 september 2001 vlogen twee vliegentuigen de beide torens van de Twin Towers binnen, waarna de torens instorten.

World_Trade_Center_New_York_Financial_District_Lower_Manhattan_Ground_Zero

World_Trade_Center_New_York_Financial_District_Lower_Manhattan_Ground_Zero_Close_up

Bezienswaardigheden van het WTC

De volgende bezienswaardigheden maken deel uit van het World Trade Center in New York

In mijn dagplanningen New York kan je lezen hoe je het beste deze bezienswaardigheden kunt plannen.

World_Trade_Center_New_York_Financial_District_Lower_Manhattan_Ground_Zero_Future_plan