Het weer in New York

New York heeft een gematigd zeeklimaat. De kenmerken van dit klimaat zijn milde winters en warme zomers. De de Atlantische Oceaan heeft grote invloed op het weer. De Oceaan heeft een golfstroom die warm water langs de kust van de Big Apple laat stromen. Het weer kent wel extremen in de winter en zomer. In de winter kan het in de Big Apple ijzig koud zijn met sneeuwval. In de zomer is het vochtig warm met temperaturen boven de 30 graden. De seizoenen zijn het mooiste zichtbaar in het Central Park.

 

Winter in New York Central Park Manhattan

De beste reistijd voor New York

Wat is de beste reistijd voor New York? Een vraag die moeilijk te beantwoorden is. Elk seizoen heeft zijn charme en bovendien zijn de hotels in januari en februari goedkoper. In zijn algemeenheid kan je zeggen dat de beste reistijd voor New York de maanden maartaprilmeijuniseptember en oktober zijn. De temperaturen zijn in deze maanden aangenaam om actief te zijn.

Het weer in de winter in New York

De echte wintermaanden in New York zijn januari en februari. In deze maanden kan het er soms extreem koud zijn. Deze kou wordt versterkt door de hoge gebouwen waardoor de wind door de straten wordt geblazen. In de december en de kerst is het gemiddeld tussen de 0-7 graden. Het weer in New York in de winter ziet er gemiddeld als volgt uit.

 

 • December: 7°C, 6 zonuren, 9 regendagen
 • Januari: 3°C, 5 zonuren, 9 regendagen
 • Februari: 5°C, 6 zonuren, 7 regendagen

Goed om te weten

In New York City komt de wind vaak uit het Westen. Dus koude lucht vanuit het binnenland en de Appalachen. De Appalachen is een gebergte in het oosten van Noord Amerika. Hierdoor kan het dan flink koud worden.  De vochtige lucht aangevoerd vanuit de Grote Meren kan voor een flink pak sneeuw zorgen. 

Winter in New York Fifth Avenue

Winter in New York Times Square

Het weer in de lente in New York

De lente in New York is wisselvallig. Zo kan de ene dag nat en winderig zijn. De volgende dag kan zonnig en warm zijn. Het weer in New York in de lente ziet er gemiddeld als volgt uit.

 

 • Maart: 10°C, 7 zonuren, 9 regendagen
 • April: 16°C, 8 zonuren, 9 regendagen
 • Mei: 23°C, 8 zonuren, 9 regendagen

Spring in New York

Het weer in de zomer in New York

De zomers in New York zijn warm en vochtig. New Yorkers vluchten vanwege deze hitte in de zomer de stad uit. Maar vakantie in New York met korte broek een boottocht om Manhattan maken is natuurlijk geweldig! Het weer in New York in de zomer ziet er gemiddeld als volgt uit.

 

 • Juni: 27°C, 10 zonuren, 9 regendagen
 • Juli: 30°C, 10 zonuren, 8 regendagen
 • Augustus: 29°C, 11 zonuren, 7 regendagen

Summer in Bryant Park NYC

Het weer in de herfst in New York

New York ligt op ongeveer dezelfde breedtegraad als Barcelona. Deze ligging geeft vaak heerlijk najaar weer en de temperaturen kunnen nog best flink oplopen. Het weer in New York in de herfst ziet er gemiddeld als volgt uit.

 

 • September: 26°C, 10 zonuren, 9 regendagen
 • Oktober: 18°C, 10 zonuren, 7 regendagen
 • November: 13°C, 11 zonuren, 6 regendagen

Autumn in NYC Central Park

Klimaattabel voor New York City

JanFebMrtAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
Max. temperatuur in °C351016232730292618135
Min. temperatuur in °C-3-31512161919161040
Zonuren per dag567881010119766
Regendagen per maand999999876688