Hudson Yards New York

Hudson Yards, de nieuwe sprankelende wijk die de skyline van New York City opnieuw veranderd. Gelegen aan de westelijke oever van Manhattan, biedt Hudson Yards een mix van moderne architectuur, luxe winkels en uitstekende eetgelegenheden. Hier vind je alles wat je zoekt voor een onvergetelijke ervaring in de Big Apple.

Hudson Yards New York vanaf de Highline Park

Moderne Architectuur en Iconische Landmarks

Hudson Yards staat bekend om zijn gedurfde architectuur en iconische landmarks. Van de opvallende Vessel, een kunstwerk dat doet denken aan een eindeloze wenteltrap, tot The Edge. Het hoogste openluchtobservatieplatform van het westelijk halfrond. En The Shed, een veelzijdig cultureel centrum welke verbonden is met de High Line. Zie mijn dagplanningen hoe ik Hudson Yards heb verwerkt in mijn reisschema New York

The Edge Observatieplatvorm

 

The Edge in Hudson Yards New York is het hoogste oplucht observatieplatvorm van het westelijke halfrond. Het observatieplatvorm op 335 meter hoogte, biedt bezoekers een adembenemend uitzicht op de iconische bezienswaardigheden van de stad. Waaronder het Empire State Building. Bij The Edge draait het niet alleen om het uitzicht; het draait ook om de ervaring. Stap uit op het Skyline Steps-uitkijkpunt, een glazen vloer die je het gevoel geeft dat je zweeft boven de stad.Leun over de schuine glazen wanden en kijk 100 verdiepingen naar beneden!!!  Zo heb je New York nog nooit meegemaakt.

 

 

Adres:

30 Hudson Yards, New York, NY 10001.

 

Hudson_Yards_The_Edge

Observatiedek The Edge 335 meter hoog

The Shed Hudson Yards

The Shed is een opvallend cultureel centrum gelegen in Hudson Yards, New York City. Het is ontworpen als een veelzijdige ruimte die kan worden aangepast aan verschillende artistieke disciplines en evenementen, variërend van theater- en muziekuitvoeringen tot tentoonstellingen en multidisciplinaire projecten.

Wat The Shed onderscheidt, is zijn unieke architectuur. Het gebouw is ontworpen met een innovatief schuifdak, waardoor het zowel een openlucht- als een overdekte ruimte kan bieden, afhankelijk van de behoeften van de voorstelling of tentoonstelling.

Hudson Yards met de Shed kunstcentrum New York

The Shed

 

De Vessel in Hudson Yards New York van binnenuit.

The Vessel

 

 

The Vessel

De Vessel is een architectonisch meesterwerk gelegen in het bruisende hart van Hudson Yards, New York City. Ontworpen door de gerenommeerde Britse ontwerper Thomas Heatherwick. Lees meer over bezienswaardigheid de Vessel.

De Vessel


Hudson_Yards_New_York_vanaf_boot_circle_line

Hudson Yards gezien vanaf de Hudson rivier.