Rockefeller Center New York

Het Rockefeller Center (1933) bevindt zich tussen West 48th Street en West 51th Street in Midtown Manhattan. Het Rockefeller Center en het observatiedek "Top of the Rock" was een geschenk van John D. Rockefeller (zakenman en bezit een olieraffinaderij) aan Manhattan. Met de bouw van Rockefeller Center wilde hij een plek creëren voor bezoekers en locals waar zij zich kunnen verwonderen over de stad New York. Het Center bestaat uit 19 gebouwen. Het hoofdkantoor van NBC Television Network en de Radio City Music Hall maken ook deel uit van dit complex. 

 

Prachtig zonlicht tussen de wolkenkrabbers van het Rockefeller Center New York

Rockefeller Plaza

Rockefeller Plaza ligt verdiept met centraal het 5.5 meter hoge kunstwerk van Prometheus een figuur uit de Griekse mythologie. Wereldberoemd zijn de schaatsbaan en kerstboom op het Rockefeller Plaza in de winter.

Lunchtip Rockefeller Center

Haal uw lunch bij het afhaalrestaurant Bocca (135W 50 Street). Hier haalt het New Yorkse zakenleven hun lunch. Tegenover Bocca bevindt zich tussen de W50 Street en W49 Street een leuke binnenplaats van het Rockefeller Center met zitgelegenheid. Leuk om tijdens deze lunch dit New Yorkse zakenleven te aanschouwen.

Top of the Rock

Geniet van het observatieplatform Top of the Rock. 

Top of the Rock

Rockefeller Center vanuit binnenplaats met top of the rock
Atlas Art-deco kunstwerk bij hoofingang van het Rockefeller Center.

Atlas kunstwerk

Atlas is een beroemd figuur uit de Griekse mythologie. Het beeld is ontworpen door Lee Lawrie en Rene Chambellan. Atlas werd veroordeeld om de wereld op zijn schouders te dragen. Dit als straf van de nederlaag in de oorlog tegen Olympische goden. Het kunstwerk is zelfs gebruikt op Amerikaanse postzegels.

Hoe het Rockerfeller Center te bezoeken?

Locatie: hoofdingang aan 630 Fifth Avenue. 

Zie verder mijn uitgebreide wandelroute door Midtown Manhattan.