Times Square New York

Times Square staat in de top 10 bezienswaardigheden New York. Het is een absolute must see. Dit plein met z’n chaotische bedrijvigheid, krankzinnige energie en spectaculaire neonverlichting is één van de bekendste symbolen van het Amerikaanse kapitalisme. Times Square "kost" u niet meer dan een uur, maar de herinneringen zijn onuitwisbaar. Times Square bevindt in Noordelijk Midtown Manhattan van West 42nd Street tot West 47th Street. Het kruispunt van de wereld is een samensmelting van de straten Seventh Avenue, West 45th Street  en de bekendste straat Broadway.

Times Square met Google Billboard-Paramount Building-One Times Tower New York

De historie van Times Square

Times Square is een toeristische attractie met veertig miljoen bezoekers per jaar. Maar in de jaren 70 was het plein en omgeving het decor van sexshops en drugsdealers. In het midden van de negentiger jaren maakte Disney en burgemeester Rudolph Giuliani van New York een einde aan de neergang. Het stadsbestuur van New York bevorderde de renovatie van Times Square door het intrekken van een wet. Deze wet verbood hoogbouw. Hoogbouw werd toegestaan op voorwaarde dat de gebouwen moeten worden voorzien van enorme lichtreclames. Deze billboards/neon reclames maken nu zelfs deel uit van het bestemmingsplan van New York.

 

Times Square dankt zijn naam aan het feit dat het hoofdkantoor van de New York Times aan dit plein lag.

De zogenaamde (One)Times Tower is 120 hoog en gelegen aan 42nd street /Broadway in Midtown Manhattan (de Zuidelijke driehoek).

 

Afbeelding: One Times Tower (L) en Paramount Building
One Times Tower op Times Square waarin de New York Times gevestigd zat.
Paramount Building op Times Square

De neon billboards

Op Times Square hangen meer dan 50 LED billboards met een gemiddelde grootte van 186 vierkante meter. Om te mogen adverteren op één van deze billboards moet een kleine twee miljoen dollar per jaar betaald worden. Google’s billboard op Times Square is acht verdiepingen hoog en kost 2.5 miljoen dollar per maand. Het is daarmee het grootste en duurste billboard op Times Square.

M&M winkel op Times Square

Op Times Square bevindt zich een enorme M&M’s winkel aan de West 48th Street. M&M’s in alle denkbare kleuren en smaken en in veel te grote zakken. De winkel heeft een vloeroppervlakte van 7.500 m2 verdeeld over drie verdiepingen.

Je eigen naam beker in M&M shop op Times Square
M&M mannetje in de M&M winkel op Times Square New York

Korting Broadway musicals

Een musical bijwonen op Broadway is een prijzige aangelegenheid. Indien u zeker wilt zijn van een kaartje, kunt u deze vooraf boeken of kopen bij het theater. Een andere mogelijkheid is de TKTS-kiosk op Times Squares. Hier kunt u tegen hoge kortingen kaartjes kopen voor musicals van dezelfde dag.

Praktisch

  • Tijdsplanning: een uur overdag en uur 's avonds. Zie hiervoor mijn dagindelingen New York
  • Locatie: 7 Avenue W45 St