The High Line Park New York

High Line Park is een bezienswaardigheid in Midtown Manhattan is niet zomaar een park. Het is een meesterwerk van stedelijke herontwikkeling. Wat ooit een verlaten spoorlijn was, is nu een levendig openbaar park dat bekend staat om zijn prachtige landschapsarchitectuur, kunstinstallaties en culturele evenementen. Start bij Chelsea Market of de nieuwe wijk Hudson Yards. Wandel langs de met wilde bloemen bezaaide paden, bewonder de moderne kunstwerken en laat je betoveren door de unieke sfeer van dit bijzondere park.

Highline New York Oranje Vaas

Inhoudsopgave

Chelsea Market

Aan het zuidelijke uiteinde of begin van High Line Park bevindt zich Chelsea Market, een gastronomisch paradijs waar voedselliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Verken de kronkelende gangen van deze voormalige koekjesfabriek en ontdek een scala aan eetgelegenheden, boetieks en ambachtelijke winkels. Van ambachtelijk gebrouwen bieren tot verse zeevruchten en exotische kruiden, Chelsea Market biedt een smaakvolle reis rond de wereld, allemaal op één plek.

Highline_Park_Chelsea_Market_ingang_New_York

Highline_Park_Chelsea_Market_binnen_New_York

The Highline Park

High Line Park in New York City de plek waar vroeger goederentreinen reden is nu ingericht door de Nederlandse Landschapsarchitect Piet Oudolf. Zijn filosofie, een tuin moet vier seizoenen de moeite waar zijn. Geniet het hele jaar van deze 2.3 km wandelroute met prachtig uitzicht op verschillende kunstwerken, muurschilderingen en skyline.

The_Highline_Park_New_York_Bomen

The_Highline_Park_New_York_richting_Hudson_Yard

The_Highline_Park_New_York_Rode_Boom

The_Highline_Park_New_York_Trappen

Little Island

Een mooi verlengstuk van de wandeling over de High Line is een bezoek aan Little Island. Het eiland op palen in de Hudson rivier.

Wandelroute Highline Park

Hieronder de wandelroute over de High Line Park met start/eind punt Hudson Yards en Little Island

Vragen over het Highline Park in New York