Reisschema 5 dagen New York

Begin je ochtend vroeg met een boottocht naar het Vrijheidsbeeld en Ellis Island om de drukte voor te zijn. Na deze indrukwekkende ervaring wandel je langs de Battery Park City Esplanade naar Brookfield Place. Neem de watertaxi en ontdekt het ontroerende Empty Sky monument. 's Middags kun je ook Governors Island of South Seaport verkennen. Sluit je dag af in Chinatown en Little Italy.

Reisschema voor uw citytrip naar New York

Dagplanning NYC -Dag 5 Downtown Manhattan

Ochtend: Vrijheidsbeeld en Ellis Island

Begin je ochtend met een boottrip voor een bezoek aan het Vrijheidsbeeld en Ellis Island. Het beste advies? Zorg ervoor dat je de allereerste boot pakt om de drukte voor te zijn. De boten vertrekken op het zuidelijke punt van Manhattan in het Financial District. Vlakbij het monument Castle Clinton in Battery Park. Er zijn aparte kaartjes te koop voor een bezoek aan de kroon.

 

Middag: Empty Sky monument en Brookfield Place

Wandel langs de prachtige Battery Park City Esplanade, met uitzicht op de majestueuze Hudson? Volg de kustlijn naar North Cove Marina en Brookfield Place, waar je de levendige sfeer van de waterkant kunt ervaren. Vanuit de schilderachtige North Cove Marina kun je zelfs een watertaxi nemen naar het indrukwekkende Empty Sky monument, dat de Twin Towers en de skyline van Manhattan op prachtige wijze weergeeft. De naam van het Empty Sky monument is afkomstig uit het lied "Empty Sky" van het album "The Rising" van Bruce Springsteen. 

 

Een ander alternatief is een bezoek brengen aan Governors Island of South Seaport, waar de charme van het verleden naadloos samensmelt met de dynamiek van het moderne New York.

 

Avond: Chinatown en Little Italy

Start in Canal Street de belangrijkste verkeersader van Chinatown, bekend om zijn levendige markten, winkels en restaurants. Loop op uw gemak langs de Chinese souvenirs winkels en sluit de avond af met een heerlijk diner in Mulberry Street: Het hart van Little Italy, met zijn gezellige restaurants en cafe's.