Civic Center en City Hall Park New York

Het Civic Center met het City Hall Park als centraal punt, is gelegen in het verlengde van de Brooklyn Bridge. Het City Hall Park is een ideale tussenstop indien je na de Brooklyn Bridge het Financial District en het World Trade Center van Lower Manhattan wilt bezoeken. In het midden van City Hall Park bevindt zich het stadhuis van New York. Aan het City Hall Park liggen het grote overheidsgebouw Municipal, de mooiste wolkenkrabber van New York het Woolworth Building en de recent gebouwde fraaie Beekman Tower.

Het Civic Center met de prachtig in het groen gelegen City Hall Park met Jacob Wrey Mould Fontein in New York

City Hall en Manhattan Municipal Building

Het Civic Center is onderdeel van het Financial District in Lower Manhattan. Het Civic Center is het bestuurlijk centrum van de stad New York, bestaande uit het stadhuis en diverse overheidsgebouwen.

 

Het stadhuis (City Hall) uit 1812 is nog steeds in gebruik voor officiële gelegenheden en de burgemeester van New York heeft nog steeds een kamer in dit oudste stadhuis van Amerika.


Op het kruispunt Chambers Street/Centre Street staat het Manhattan Municipal Building (1912) dat na de samenvoeging van de vijf Boroughs (Brooklyn, Queens, The Bronx, Staten Island en Manhattan) werd gebouwd om aan de kantoorbehoefte voor de overheidsdiensten van deze Metropool te voldoen.

City Hall Park in het Civic Center

Het City Hall Park is een charmant park met de prachtige Jacob Wrey Mould fontein in het midden. City Hall Park is een heerlijke plek om de stad op u te laten inwerken en/of bij te komen van een wandeling over de Brooklyn Bridge. Vanuit het City Hall Park heeft u een prachtig zicht op de Brooklyn Bridge, The Woolworth Building en de Beekman Tower.

Tip City Hall Park

Koop uw lunch bij de omliggende Deli’s en eet dit in hier op.

 

Afbeeldingen: Woolworth Building (L) en de Beekman toren

Civic Center de Woolworth Building vanaf St. Pauls Chapel in New York

Civic Center; de prachtige architectuur van de nieuwe Beekman Tower in New York

The Woolworth Building

Mis niet één van de mooiste wolkenkrabbers van New York. De in gotische stijl ontworpen 241 meter hoge Woolworth Building (1913). De Woolworth Building is ontworpen door Cass Gilbert en ligt aan Broadway 233 aan de westkant van het City Hall Park.

De Beekman Tower in Lower Manhattan

Goed zichtbaar vanaf de Brooklyn Bridge of het City Hall Park is de relatief nieuwe Beekman Tower (2011). De prachtige opvallende Beekman Tower is 271,27 meter hoog en biedt plaats aan 903 appartementen. De Beekman Tower is in deconstructivistische stijl (1988-heden) gebouwd en heeft een T-vorm plattegrond.

Kenmerken van deze architectuurstroming zijn chaotische en gefragmenteerde gebouwen die schots en scheef staan. De ruimtelijk complexe ontwerpen hebben een divers materiaal en kleurgebruik. Deze bouwstijl zou de verwarring en onzekerheid van de moderne maatschappij moeten weerspiegelen. Het Gronings museum (Mendini) en Guggenheim Bilbao zijn hier andere goede voorbeelden van deze architectuurstroming

Praktisch

  • Tijdsplanning: in mijn reisschema met dagplanningen lees je alles over je planning.
  • Locatie: tussen Broadway en Center Street ten hoogte van de Brooklyn Bridge.