Little Island New York

Little Island een nieuwe bezienswaardigheid in New York is een kunstmatig aangelegd eiland bij Pier 55. Little Island  is een betoverend park gelegen in de schilderachtige Hudson River. Ontsnap aan de drukte van de stad en dompel jezelf onder in een wereld van groen, kunst en entertainment. Wandel langs bloeiende bloembedden, rust uit onder de schaduwrijke bomen, of geniet gewoon van het prachtige uitzicht op de skyline van New York terwijl je luistert naar het rustgevende geluid van de kabbelende rivier.

Little Island vanaf Meatpacking District New York

Een Kunstwerk in de Stad

Little Island is geopend op 21 mei 2021 en is ruim 2 hectare groot. Ontworpen door de beroemde architect Thomas Heatherwick, bestaat het park uit een reeks van weelderige tuinen, kronkelende paden en speelse podia die uitsteken boven de rivier. Little Island bestaat uit 132 "tulpen" die boven het water hangen en worden gedragen door 280 betonnen palen.

Little_Island_New_York_Hudson_concerten

Concerten

Naast zijn natuurlijke schoonheid, is Little Island ook een centrum van cultuur en creativiteit. Het park biedt een gevarieerd programma van live optredens, concerten, kunsttentoonstellingen en educatieve evenementen het hele jaar door. Of je nu geniet van een intiem concert in het amfitheater, deelneemt aan een kunstworkshop, of gewoon ontspant met een goed boek, er is altijd iets te beleven op Little Island.

Plan je bezoek aan Little Island

Little Island is gratis toegankelijk en is dagelijks geopend. Het is toegankelijk via twee "loopbruggen" die zich uitstrekken over het water van Hudson River Park. Een zuidelijke esplanade aan Little West 12th Street en een noordelijke esplanade aan West 14th Street ter hoogte van het Meatpacking District / Chelsea. Little Island is goed te combineren  met Chelseamarket en The Highline. Little Island is de perfecte tussenstop tijdens je stedentrip om uit te rusten, koffie te drinken, picknick of een sanitaire stop. Leer meer hierover in mijn dagplanningen New York.

Geniet van een betoverend uitzicht over de Hudson River en Manhattan.

 

 

 

Adres Little Island
Pier55 in Hudson River Park West 13th Street,
New York NY 10014

 

 

 

 

Uitzicht op One World Observatory

Little_Island_One_World_Observatory_New_York_view