Manhattan New York

Dit eiland, omringd door water met de majestueuze Hudson aan de westkant en de schilderachtige East River aan de oostkant, biedt een overvloed aan hoogtepunten voor bezoekers. Het eiland is verbonden met de stadsdelen New Jersey, Staten Island, Brooklyn, Queens en The Bronx en de staat New Jersey via bruggen en tunnels. Iconische bruggen zoals de Brooklyn Bridge, Manhattan Bridge, Williams Bridge en Queensboro Bridge vormen de slagaders van deze stad. De belangrijke tunnels zijn de Holland- en Lincoln tunnel tussen Manhattan en New Jersey. En de Queens Midtown tunnel tussen Queens en Manhattan. Bij deze tunnels moet toll betaald worden. Manhattan valt geografisch te onderscheiden in Uptown, Midtown en Lower Manhattan. Deze delen zijn weer onderverdeeld in buurten.

Washington Square Park in Greenwich Village New York met triomfboog ter ere van de 100-jarige inauguratie van George Washington.

Downtown Manhattan

 

Downtown of ook wel Lower Manhattan
Dit gebied loopt van 14th Street richting het zuiden tot aan Battery Park.

 • Financial District
  In Lower Manhattan is het twee na grootste zakendistrict van de Verenigde Staten gevestigd. Dit zaken district is beter bekend als het Financial District van New York met onder andere de Nasdaq en de New York Stock Exchange gehuisvest aan Wall Street.
 • Civic Center
  Het bestuurlijk centrum van New York bevindt zicht in het Civic Center met het Woolworth Building en één van de grootste overheidsgebouwen van de wereld. Het 40 verdiepingen tellende Manhattan Municipal Building.
 • World Trade Center
  Het gebied van de voormalige Twin Towers, het oude Ground Zero is indrukwekkend weder gebouwd. Het nieuwe World Trade Center is een bezienswaardigheid in New York met het 9/11 Museum en Memorial, shoppingcenter en openbaar vervoer knooppunt The Oculus, One World Obervatory de 101 tellende verdiepingen nieuwe wolkenkrabber en luxueus shoppen in Brookfield Place.
 • Greenwich Village
  Greenwich Village is een artistieke en gezellige wijk met het Washington Square Park als middelpunt.
 • Soho
  Shoppen in Soho in een decor van gietijzeren gevels.
 • Chinatown en Little Italy

Battery Park NYC

Midtown Manhattan

 

Dit gebied bevindt zich tussen de 14th Street en 59th Street. Het gebied is het grootste zaken district van de Verenigde Staten.

Om uw reis goed te plannen heb ik Midtown Manhattan opgesplitst in Noordelijk Midtown en Zuidelijk Midtown. Voor Noordelijk Midtown is dit het gebied tussen de 34th Street en 59th Street.  Zuidelijk Midtown is het gebied tussen 14th Street en 34th Street.

 • Noordelijk Midtown Manhattan hier bevinden zich veel bekende bezienswaardigheden van New York zoals het Empire State Building, Macys, Times Square, Rockerfeller Center, hoofdkwartier van de Verenigde Naties, Chrysler Building, Grand Central Terminal en de theaters op Broadway en 42nd Street met bekende musicals zoals The Cats, The Lion King en The Phantom of the Opera.
 • Zuidelijk Midtown Manhattan is wat minder druk dan het hectische Times Square en omgeving maar zeer de moeite waard. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn Flatiron Building, Madison Square Park, Union Square Park, The Highline Park en Hudson Yards met The Vessel en The Edge met het nieuwste uitkijk platform in de wijk Chelsea.

De statige Fifth avenue, Madison Avenue en Park Avenue lopen van Noord naar Zuid door Midtown Manhattan met winkels zoals Louis Vuitton, Armani en The Apple Store en niet te vergeten de Trump Tower.

Taxi Fifth Avenue NYC

Uptown Manhattan

Uptown Manhattan
Uptown begint bij de 59th Street. Uptown bestaat uit de wijken/buurten Upper West- en East Side, Central Park,  Harlem en de Washington- en Hudson Heights.

 

De Upper West- en East Side
East ligt tussen de 59 tm 96 Street en West tussen de 59th Street en 110th Street met daartussen het rechthoekige Central Park. De belangrijkste bezienswaardigheden in deze buurten zijn Central Park met de Bethesda Fontein, en de musea The Met en Guggenheim.