Ellis Island New York

Ellis Island is een bezienswaardigheid in de haven van New York City gelegen naast het Vrijheidsbeeld. Ellis Island verwelkomde miljoenen immigranten tussen 1892 en 1954, die op zoek waren naar een nieuw begin en de belofte van vrijheid en kansen in Amerika. Ellis Island is te bezoeken vanaf Battery Park in het Financial District

Ellis_island_New_York_From_WTC_One-World-Observatory

Immigratiesymbool van Amerika.

Ellis Island staat bekend als de 'start van de Amerikaanse droom' en is een symbool van hoop en inspiratie voor generaties immigranten. Tijdens zijn hoogtijdagen diende het als de belangrijkste aankomstpunt voor immigranten die de oversteek maakten van Europa naar Amerika. Vandaag de dag is Ellis Island een historisch monument dat bezoekers de mogelijkheid biedt om de ervaring van deze immigranten te herbeleven en te ontdekken.

El_Is_registratie

Ellis Island Immigratie Museum

Het Ellis Island Immigration Museum, gevestigd in het gerestaureerde hoofdgebouw van het eiland, neemt bezoekers mee op een boeiende reis door de geschiedenis van Amerikaanse immigratie. Verken de tentoonstellingen die het verhaal vertellen van de immigranten die hier aankwamen, de uitdagingen die ze tegenkwamen en de bijdragen die ze leverden aan de culturele, economische en sociale rijkdom van Amerika.

Hoe is Ellis Island te bezoeken?

Ellis Island veerboten vertrekken vanuit Battery Park in Lower Manhattan. Kijk hiervoor ook in mijn dagplanningen New York.