Roosevelt Island Tram New York

De Roosevelt Tram is één van de meest unieke vormen van openbaar vervoer in New York City.  Zwevend hoog boven de drukke straten van Manhattan, biedt deze tram een adembenemend uitzicht op de skyline van de stad. Deze handige verbinding brengt u in vier minuten van Manhattan naar het Roosevelt Island.

Roosevelt_Island_Tram_New_York kabelbaan

De Geschiedenis van Roosevelt Island Tram

De Roosevelttram, vernoemd naar de voormalige president Franklin D. Roosevelt, begon zijn dienst in 1976 en is sindsdien uitgegroeid tot een geliefde bezienswaardigheid voor zowel toeristen als lokale bewoners. Oorspronkelijk gebouwd als tijdelijke oplossing, bleek de tram al snel een essentieel onderdeel van het openbaar vervoersnetwerk van de stad te zijn.

Een onvergetelijke ervaring

Terwijl u in de comfortabele cabine van de tram stapt, wordt u getrakteerd op een panoramisch uitzicht dat alleen te vergelijken is met de top van de Empire State Building. Kijk uit over de glinsterende East River terwijl u zweeft tussen de wolkenkrabbers van Manhattan en geniet van het gevoel van gewichtloosheid terwijl de tram zich rustig voortbeweegt.

Roosevelt_Island_Tram_Avenue

Roosevelt_Island_Tram_Manhattan

Ontdek Roosevelt Island

Na een korte maar schilderachtige rit arriveert u op Roosevelt Island, een charmant stukje New York dat vaak over het hoofd wordt gezien door bezoekers. Verken de rustige straten, geniet van het uitzicht op de stad vanaf de promenade langs de rivier, of breng een bezoek aan bezienswaardigheden zoals het FDR Four Freedoms Park of de oude ruïnes van het ziekenhuis.

Roosevelt_Island_East_River

Roosevelt_Island_kerk

Hoe is de Roosevelt Tram toegankelijk?

De Roosevelttram is toegankelijk via de tramhalte op Second Avenue en 60th Street, de grens tussen Midtown en Uptown Manhattan. Tickets kunnen voor een paar dollar worden gekocht bij de automaten in de tramhalte of met behulp van de MetroCard. De tram rijdt regelmatig gedurende de dag, waardoor het een handige en leuke manier is om zowel Manhattan als Roosevelt Island te verkennen.

Plan je rit met de Roosevelt tram

Of je nu op zoek bent naar een uniek uitje in New York City of gewoon een handige manier om van Manhattan naar Roosevelt Island te reizen, de Roosevelttram biedt een ervaring die je niet snel zult vergeten. Stap aan boord en laat je meevoeren op een reis hoog boven de stad. Je leest er meer over in mijn reisschema New York.