One World Observatory New York

One World Observatory staat in mijn top 10 lijstje. Het bevindt zich in het One World Trade Center en is sinds 2014 met zijn 541 meter het hoogste gebouw van New York. Na de aanslagen van 11 september 2001 is na veel discussie over de invulling van Ground Zero en diverse aanpassingen in het ontwerp, in 2006 begonnen met de bouw van One World Trade Center. De wolkenkrabber is ontworpen door David Childs. One World Trade Center maakt deel uit van het nieuwe World Trade Center van New York in Lower Manhattan. In mijn dagplanningen lees je wanneer je het beste One World Observatory kunt bezoeken

Uitzicht op Financial District, Battery Park en Governors Island in de Upper Bay New York

Het hoogste gebouw van New York

One World Observatory is het hoogste gebouw van New York. Zonder antenne is het gebouw even hoog als de voormalige Twin Towers, namelijk 417 meter. De voet omtrek van deze hoogste wolkenkrabber heeft dezelfde afmetingen als de oude Twin Towers. Al deze subtiele bouwkundige verwijzingen naar de historie maken de wederopbouw van het totale World Trade Center spectaculair.

One World Trade Center vanaf four World Trade Center New York
One World Trade Center New York vanaf het 9/11 memorial

One World Observatory

Op de bovenste verdiepingen (100 t/m 102) van het One World Trade Center bevindt zich het uitkijkplatform met restaurants, genaamd One World Observatory. Het One World Observatory bevindt zich op 387 meter hoogte. Dit is precies de hoogte van het observatiedek van de oude Twin Towers.
Na de toegangscontrole komt u in een donkere gang met videowalls waar interviews met architecten en bouwvakkers te zien zijn. Vervolgens stapt u in de lift met een 360 graden video wall die u meeneemt in de tijd en ziet u hoe New York veranderd vanaf de 17e eeuw tot aan vandaag.

The Buzz in het uitkijkplatform van One World Observatory New York
Ingang en hal One World Observatory Lower Manhattan

See Forever theater

Eenmaal boven in het One World Observatory loopt u het See Forever theater in waar een twee minuten durende video het ritme van de stad New York verbeeldt. Na de video beweegt het enorme scherm omhoog waardoor u het panoramische uitzicht over New York te zien krijgt. Het uitzicht is overweldigend, u heeft 360 graden uitzicht achter glas dat tot aan de grond doorloopt. Bij helder weer kan u zelfs de vliegtuigen zien landen op vliegveld JFK. Het uitzicht op het Vrijheidsbeeld, Ellis Island, Midtown Manhattan en New Jersey is waanzinnig.

 

Koop hier je tickets voor One World Observatory!

Uitzicht op Greenwich Village, Soho en Midtown Manhattan New York

De experience van het One World Observatory

Het One World uitkijkplatform is een geweldige ervaring en mag samen met het 9/11 Museum én Memorial in geen enkele reis naar New York ontbreken. Dit is dé plek die de wereld heeft veranderd. Momenten van bezinning bij het 9/11 Memorial en museum maken in het See Forever plaats voor de opwinding van het geweldige uitzicht. De veerkracht van New York verbeeldt zich nergens beter dan op de plek van de vroegere Twin Towers, Ground Zero en heden het nieuwe World Trade Center. Om deze ervaring te voelen kunt u het beste eerst het 9/11 Memorial en Museum bezoeken alvorens naar het One World Observatory te gaan. Elke keer als u de skyline van New York in de toekomst ziet, gaan u herinneringen terug naar het fantastische uitzicht vanuit het observatie dek. One World Observatory is een must see in New York!

Fotografietip One World Observatory

Door glas fotograferen geeft spiegeling. Mijn ervaring is dat Midtown Manhattan het beste te fotograferen is tussen 11.00 en 12.00. De zon komt dan uit het zuiden en geeft een minimale spiegeling. Als u foto's belangrijk vindt bepaal dus van te voren welk uitzicht prioriteit heeft.

Praktisch

  • Tijdsduur: trek voor het bezoek aan deze wolkenkrabber twee uur uit.
  • Locatie: de toegang  bevindt zich aan West Street.

    Het officiële adres:

    One World Trade Center
    285 Fulton Street
    New York, New York 10007